1) Aquarelverf

De tubes of napjes aquarelverf dienen van een redelijk kwaliteit te zijn. Geschikt zijn o.a. de studiekwaliteit van Winsor and Newton of aquarelverf uit de serie Van Gogh of Rembrandt van Talens. Beide merken verkopen aquarelboxen met uitgekiende kleurencombinaties. Meer informatie … .

2) Penselen

Je hebt enkele aquarelpenselen nodig. Handig om mee te starten zijn ronde aquarelpenselen, bijvoorbeeld nummer 6 en 10. Zowel synthetische als dierenharenpenselen zijn een optie. Eventueel fijn om te hebben is een plat penseel van bv. 2 cm. breed.

3) Aquarelpapier

Een aquarelblok waarvan het papier aan 4 kanten is verlijmd is zeer handig en heeft mijn persoonlijke voorkeur. Je kan het papier ook zelf opspannen op een plank. Daarvoor heb je aquareltape nodig. Er zijn diverse manieren om het papier strak op te spannen, zie bv. Youtube filmpjes. Ook zijn er enkele zware kwaliteiten aquarelpapieren die je los kan gebruiken zonder ze op te spannen.  Wanneer het papier niet al te vochtig wordt is dat een mogelijkheid.

In het begin zou ik voor een niet al te groot formaat papier kiezen, maximaal A3. Het is daarnaast fijn om uit twee verschillende formaten papieren te kunnen kiezen. Schilderen op postkaartformaat is immers een hele andere ervaring dan werken op een papier van 25 op 35 cm. Ik raad aan om zowel een wat grover als een glad aquarelpapieren aan te schaffen. Al doende kan je kijken waar jouw voorkeur ligt.

4) Een palet?

Veel aquareldozen bevatten een palet. Dat is erg praktisch, want je kan daarin je gemende verf stofvrij en donker bewaren. Heb je geen palet of wil je meer ruimte om te mengen? Een oud wit ontbijtbord bord (aardwerk, porselein, eventueel plastic) volstaat.

Er zijn diverse paletten voor aquarelverf te koop. Een plastic palet is minder fijn dan een stenen of metalen aquarelpalet. Persoonlijk zou ik pas een palet kopen wanneer je wat meer ervaring hebt met aquarelleren. Je kan dan beter inschatten wat voor type palet voor jouw geschikt is. Ik help je graag met een advies op maat.

 5) Een potlood, gom en keukenpapier is handig en voor velen onmisbaar.

6) Twee potjes voor water (b.v. schone jampotjes).

Algemene informatie over de zomercursus aquarelleren en de data zijn op een afzonderlijke pagina gepubliceerd.

Tot slot

Ben je geïnteresseerd in de cursus en heb je vragen over het materiaal? neem dan gerust contact op met mij via het contact formulier. Je kunt mij ook altijd bellen via telefoonnummer: 06-36546967

error: Alert: Content selection is disabled!!