Benodigdheden; Materialen om te aquarelleren, aanschaf kan na de eerste les zodat je tijdens de eerste les nog kan oriënteren. Een watervaste pen of acrylmarker is handig voor deze cursus, maar niet noodzakelijk.

Deze cursus is zowel geschikt voor beginners als voor mensen met ervaring. Het ontwerpen van kaarten wordt gekoppeld aan verschillende manieren van aquarelleren. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer aquarelleren naar de waarneming, letteren (op een beeldende manier spelen met letters en tekst) en intuïtief schilderen.

Doelgroep voor deze cursus zijn onder andere mensen die het leuk vinden om zelfgemaakte kaarten, bijvoorbeeld nieuwjaarskaarten, te versturen. Daarnaast is er in deze cursus ook veel aandacht voor de wisselwerking tussen woorden/taal met beeldaspecten (kleurgebruik, compositie, ritme, enz.) en tekeningen, schilderingen of symbolen. Tot slot is het aquarelleren zelf een belangrijk aspect in deze cursus.  Zo is er aandacht voor materialenkennis en het toepassen van die kennis tijdens het beeldende proces.

Als je nog geen materialen hebt, hoef je de benodigdheden voor het aquarelleren pas voor aanvang van de tweede les aan te schaffen. De eerste les zijn er aquarelbenodigdheden van Atelier 78 en mijzelf aanwezig. Op deze wijze kan je met enige ervaring en na persoonlijk advies het materiaal aanschaffen. Het is de bedoeling dat je voor de eerste les in ieder geval 2 schone glazen potjes meebrengt, bijvoorbeeld potjes waar jam of groenten in hebben gezeten.

error: Alert: Content selection is disabled!!