Waar; het schilderlokaal van Atelier 78 in het Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle

Wanneer; maandagmiddag van 13.30 tot 16.00 vanaf 18 september

Tijdens schoolvakanties en feestdagen vinden geen lessen plaats

Kosten; € 342,50 voor 29 lessen

Inschrijven doe je via de website van Atelier78

De cursus tekenen en schilderen op maandagmiddag is afgestemd op beginnende tekenaars en schilders. Ervaren amateurkunstenaars zijn ook welkom, maar voor hen is de cursussen die ik op woensdagochtend of donderdagochtend geef beter geschikt.

De eerste lessen hoef je enkel te zorgen voor een potlood en een gum. Je krijgt dan de mogelijkheid om te tekenen met houtskool, kleurpotlood of pastelkrijt en te schilderen met aquarelverf en acrylverf. Vanaf de vierde les zorg je zelf voor eigen teken- of schildermateriaal. Je kan dan op basis van de ervaring en de kennis die je hebt opgedaan een keuze maken voor een bepaald type verf- of tekenmateriaal.

Voordat je spullen inkoopt krijg je informatie over het materiaal van je keuze en de benodigdheden (zoals penselen, papier, etc.). Wie dat wil kan heel het jaar met hetzelfde schilder- of tekenmateriaal werken.

Opdrachten worden zo opgesteld dat je deze zowel met schilder- als met tekenmateriaal kan uitvoeren. Deze opdrachten zijn gekoppeld aan een lesbrief. Je kan daardoor zowel informatie en inspiratie halen uit de lesbrief als de begeleiding. Er is ook ruimte voor een zelfgekozen project.

In deze cursus wordt zowel naar waarneming getekend en geschilderd als op basis van verbeelding. Voor abstract werken is zo nu en dan ook ruimte.

error: Alert: Content selection is disabled!!